Selaat arkistoa kohteelle vierasvenesatama.

Maarianhaminassa

19.7.2018 Yleinen

Saunan jälkeen, uskokaa pois, käytiin saunassa, lähdettiin syömään.

Yritettiin netistä tutkailla, mihinkä, mutta yllättävän monelta ravintolalta puuttuu omat sivut, joten ruokalistojakaan ei voi ennakkoon tutustua. Outoa tänä päivänä.

Löydettiin kuitenkin tällainen, Dinos bar&grill.

Ruokalista ei nyt heti oikein sytyttänyt, mutta paikan päällä tilanne muuttui.

Tuli Mestaritallin kesät mieleen, kun katseli henkilökunnan singahtelua. Tämä toimi ilmiselvästi päällepäsmärinä, jo tuo lippis kertoi sen, muilla kun ei päähineitä ollut.

Jono oli jonkin verran meidän tuonne saapuessa, mutta kaveri todella ammattitaitoisesti sujuvalla englannilla pyyti hetken odottamaan. Pari pöytää on juuri maksamassa, joten lupasi pikaisesti meille paikan ruokailla.

Ja niin myös tapahtui. Alkuruuaksi otettiin savustetut katkaravut aliolilla ja juurileipää, vaaleata. Kun saatiin päytään, ensivaikutelma ei vakuuttanut, mutta antaas olla kun maistoit. Elämäni toiseksi parhaat katkaravut mitä olen syönyt. Parhaat saanut Norjassa jäämeren rannalla (saattoi paikka vaikuttaa).

Pääruokana hampurilaiset. Nekin super hyviä. Naudan ulkofileestä kunnon kokolihapihvi, joku erikoissämpylä joka ei maistunut ”pullalle” yhtään.

Kaiken tämän kruunasi kaksi pikkutyttöä, jotka menivät pariinkin otteeseen stagelle laulamaan ja me plus muut asiakkaat taputettiin. Tuiki tuiki tähtönen pariinkin otteeseen ja jänis istui maassa. Hellyyttävää, ihanaa. Välillä tirskahdellen, mutta se into, se paistoi läpi.

Tähän ravintolaan tullaan taatusti, jos vielä tänne tullaan. Ja suosittelen muillekin.

Kävelykatu, joka oli nurkan takana, oli entisenlainen, siisti, kulttuuri suorastaan huokuu täällä.

 

 

 

 

Onhan täällä Ruotsin vaikutus ollut paljon suurempi muinoin kuin me vielä metsäläisiä oltiin. Ollaan määrätyssä mielessä vieläkin.

Pysy kanavalla, niin tiedät paljon enemmän …….

Yö saapuu Sapokanlahteen

10.6.2018 Yleinen

Ensimmäiset yökuvaukset, joten harjoittelua pitää jatkaa.