Selaat arkistoa kohteelle sisäfile.

Reissuun 22.5.

23.5.2018 Yleinen

Sain kuin sainki kuntoon, ainakin omasta mielestäni. Kuivasin koko pilssin ja levitin puolikkaan lakanan koneen alle, selvittääkseni, oliko vuotoja jäljellä.

Voisin melkeimpä väittää, ettei ihan joka veneessä kone lakanoissa makaa …..

On isävainaan lakana ja aattelinkin, että hän tykkäs myöskin rassata koneita, niin eikö tätä vois tulkita vaikka kunnian osoituksena hänelle??

Toivottavasti kukaan ei vedä tästä nyt hernettä nenäänsä, mutta isäni olisi tämän ymmärtänyt.

Siispä uskaltauduimme lähteä reissuun. Madam oli pyytänyt jo edellisellä viikolla muutaman leidin mukaamme.

Ensin kävimme katsastamassa lähistöllä olevan Gåsgrundin, mutta merivesi oli tosi alhaalla, -35 cm) Tikkaat olisi pitänyt olla kivetäkseen laiturille.

Siispä hylkäsimme tämän saaren ja jatkoimme ulkokautta Stora Svartö:hön, siellä kun on kelluva laituri.

Eipä ole tällä kertaa edes sitä yhtä toista venettä, joten iham oman saaren saimme.

Olimme lähteneet ajoissa liikkeelle, joten rauhassa sai suunnitella päivän kulun.

Kahvit juotiin ja naiset teki pienen lenkin, minun tutkaillessa moottotilaa, Kaikki näytti olevan ok.

Lounaaksi oli tällä kertaa nyytit ja sisäfilepihvit.

Jokaiselle oma nyytti juureksia, pikkasen kaurakermaa ja sulatejuustoa, nyytti kiinni ja tulille tunniksi.

Fileen putsasin kalvoista ja semmosia sormen levyisiä viipaleita, vain rouhittua pippuria pintaan ja suola vasta lopuksi.

 

 

 

 

Muutama pala ei sopinut halsteriin, joten tungin ne nyyttien väliin.

 

 

 

On se kunnon elävä tuli ja hiillos paras tapa kypsentää ruokaa.

Tuolla tavallahan meitin esi-isämme tai äitimme tekivät vuorituhansia ruokansa. Nää nykyiset grillit ja hellat, nehän ovat olleet vasta lyhyen aikaa käytössämme.

 

Kun olimme syöneet, sattui jotain, jota en ollut kuunaan kokenut.

 

Iso rantakäärme tuli luikerrelle aivan vierestämme, oisko ollut parin metrin päässä meistä hänen reittinsä.

Rauhassa kerkesein kännykameran ottaa esille, ja naps nips.

 

Illan suussa vielä letut sain paistaa leideille.

Koska puita täällä ei ole, siis polttopuita, piti käpyjä ja risuja vähien mukana olevien lisäksi polttaa, jotta lettuset sain paistettua.

Tuo kassi maassa oli täysi leidien keräämiä käpyjä.

Hyvän hiilloksen niillä saa.

Muistan lapsuudestani, että käpyhiilloksella ei pihviä saanut grillata.

Kuulemma jotain epäterveellistiä kaasuja irtoaa niistä. Mene ja tiedä, mutta uskon vanhan kansan viisauteen tässäkin asiassa.

 

Siinä aurinkokin alkoi tehdä jokapäiväistä laskeutumistaan, minä siirryin veneeseen leidien ”parantaessa” maailmaa. Alkoi sen verran keskustelun luonne muuttua eräiltä osin henkolökohtaisiksi, että tuntien omat resulssini  pysyä asiallisena, saattoi olla kaikkien etu, että menin miettimään mahdollisia tulevaisuuteen vaikuttavai päätelmiäni.

Kukin tietenkin taaplaa tyylillään, mutta minä voin valita kenen tyyliä olen katsomassa.

 

Ennen auringon laskua, sain kuvattua vielä SiljaLinen laivan menoa Porkkalan suojaisessa saaristossa ennen avaa merta.

 

 

Mihin menestyjät sijoittavat?

 

17.3. lauantaipäivän ihmetystä

17.3.2018 Yleinen

Käytiin vaihteeksi pikkulenkillä ja siitäpä pientä satoa, ja taas klippeinä.

Nuo oli oikeesti kuin jonkun taiteilijan töitä, nostais vain seinälle kehyksineen.

Sam Vanni teki saman tyyppisiä töitä. Minullakin oli kolme hänen töitään, mutta jäi exälle.

Ja kun on ulkoilemassa , on energiaa kulunut jonkin verran, niin on aika paikata puuttuva osa.

Tänään se täytettiin upealla ruualla. Valkosipuliperunoita ja raavaan, tai kuten sanotaan hienosti, härän sisäfileettä. Sen verta oli nälkä, että unohtu paistetuista pihveistä ottaa kuva, mutta hyvää oli.

Perunoitten seassa oli muutama pala juuriselleriä, antaa kivan pikantin maun ja kypsyy jopa aikaisemmin kuin perunat. Noin tunti kiertoilmauunissa, 200 astetta ja välillä vähän sekoittaen ettei pala pinnalta liikaa.

Kastikkeen tein seuraavasti: Ruskistin jauhoja öljyssä pienellä voinokareella lisättynä. Kun oli väriä saanut, lisäsin yhden kasvisliemikuution, kun ei lihaliemikuutiota ollut. Sitten vettä pari mukillista, annoin hautua sekoittaen jonkin aikaa ja silaukseksi kaurakasviskermaa. Ai että maistui.

Tämmöistä tänään.

Tee sushia kotona! Tilaa tarvikkeet Kokkimanilta!
Kokkiman.com