Selaat arkistoa kohteelle #nauvonlossi.

Naantali sai jäädä

1.8.2018 Yleinen

Eilisen päivän saatiin viettää Laitisilla ja mahat täyteen sitä maan mainiota, parasta, kaalilaatikkoa. Madam sai muistella nuoruuttaan Mamin kanssa.

Käytiin vielä kaupassa ja Enin autokyydillä satamaan. Oiskin ollut aikamoinen raahaaminen ostoksissa tässä helteessä.

Tänäänkään ei tarvinnut hosua, koska päätettiin syödä ennen lähtöä, ja oikeen ravintolassa. Merisalissa on edelleen noutopöytä, joka on loistava. Runsaasti erilaisia kaloja ja salaatteja, lämpöisiäkin sen viittä sorttia. Minä arvatenkin keskityin kaloihin. Kyllä kumpainenkin sai mahansa enempi kuin täyteen. Hyvä valinta.

Naantalissa vai oliko Raisiossa, oli sattunut putkirikko, joten emme voineet ottaa vettä veneemme vesitankkiin. Siispä piti ajella Turkusen puolelle, kun on eri runkolinja vesissä.

Olin katsonut kartoista, että Ruissalossa on satama, jossa saadaan vettä ja septitankki tyhjäksi.

Matkalla kapeikossa on sitten pikkasen hienompia taloja.

 

Nämä siis vain pari mailia ennen sitä satamaa. Ja tästä ”rännistä” ajavat myöskin Ruotsin laivat. Onneksemme ei tullut sellaista vastaan, on sen verta kaposta väylää.

Satamassa todettiin, palvelualttiin pojan hyvän myyntipuheen johdosta, että otamme myös dieseliä. Se olikin halvinta, mitä olemme saaneet koko kesän aikana, halvempaa jopa kuin Inkoossa. Tänne tullaan toistekin.

Nyt Sarza oli saanut sisuksensa täyteen meille tuiki tarpeellisia nesteitä, joten etelään päin Airistoa pitkin, kevyessä vastatuulessa, sekä aikamoisessa helteessä.

Eilisen illan esityö kannatti jälleen. Granholm, jonka olin ykkösvaihtoehdoksi valinnut, osoittautui hyväksi.

Ilmeisesti muutkin ovat havainneet tämän mainioksi paikaksi, koska joku oli jättänyt kalliokiilansa, ihan kuin meitä varten!!! juurikin oikeaan paikkaan.

Nauvon lossi näkyy hyvin tähän paikkaa.

Ja syvyyskin riittäisi vaikka purkkarille.

 

Tässä on muutama kivi suojana, jotka hyvin murtaa väylältä tulevat ohimenevien aallot, sekä korkea kallio, jos tuuli olisi navakampi.

Joku nainen tuli tuolta vastaikkaiselta rannalta suppilaudallaan ja niin vain meloskeli takaisinkin.

Huomenissa matka jatkuu etelään päin.