Selaat arkistoa kohteelle #merihenkinenvideo.

Videokooste Vietnamista

27.3.2019 Yleinen

Sain tehtyä koosteen koko reissusta.

Hajosiko Applen laitteesi?
Macpisteen huolto korjaa! 

Larnakan Beachin kuvii

9.10.2018 Yleinen

Sain viimeinkin aikaisiksi pienen klipin uintireissustamme rannalle.

Täällä hiekka ei ole upottavaa, edes ”kuivalla”maalla, joten käveleminen on helppoa. Tuolit ja varjot on tuotu aivan veden äärelle ?? jota ihmettelin hiukan. Eikö täällä tuule koskaan? Tuulee varmasti, mutta noin sadan metrin päässä rannasta, on ”matalikko”, johon aallot murtuvat, ennen kuin saavuttavat veden ja maan yhtymäkohdan. Tämä siis oma olettamus.

Videolla näkyy pulu, jolla on ikään kuin karvasaappaat jalassaan. En ole ennen tällaiseen törmännyt. Miksiköhän meidän pohjolan lajitoverit eivät ole tajunneet kasvattaa moisia suojia itselleen. Onhan täällä sentään ”pikkasen” kylmeempää talvisin kuin tuolla Kyproksella. Pulu on saanut näyttöajan 20 sekunnin kohdilta eteen päin. Tämä oli yksipuolinen sopimus, en kysellyt lupaa….

Kuten näette, vesi on tosi kirkasta. Ja lämmintä.

Hanki äkkilähdöt edullisesti täältä!

Kotiin

14.6.2017 Yleinen

Sade oli loppunut, mutta tuulesta oli pieni huoli. Lupailivat iltapäiväksi taas reipasta tuulta, joten heti aamupalan jälkeen liikenteeseen.

Ulkoväylällä olikin jonkin moinen aallokko, joten pienen selän yli päästyämme, menimme rauhallisimmille vesille, sisäväylälle, Hevossalmesta läpi. Normaalisti olisin ajanut suorilta aivan Helsingin editse, mutta nytpä päätinkin kurvata ja kiertää Suomenlinnan.

Viimeeksi mennyt tästä pienveneellä varmaankin joskus -70-luvun lopulla tai 80-luvun alussa, mutta eipä tuo väylä siitä mihinkään ole muuttunut, ei nyt, eikä varmaankaan muutamaan sataan vuoteen???

Oli siellä nyt jo pientä aallokkoa, semmoista puolen metrin luokkaa ja jotkut jopa pikkasen ylikin.

Tuossa alussa ajamme noin 7 solmun nopeutta mutta sit vauhti kiihtyy ensin 15-16 solmuun ja vähän ennen Lauttasaaren selälle  tuloa semmoset 22-23. Ja kuten kuvasta näkyy, hyvin se Pihlajasaari blokkaa aallokon, eli vois sanoo jo että melkein ”tyyntä”

Loppumatka saatiinkiin pitää normi matkavauhtia.

Tällä reissulla Volvo Penta oli käynnissä 17 tuntia ja Sarza2 taivalsi 191 merimailia ilman ongelmia.

Naftaa n 200 litraa.

Kiitos Sarza2

 

Tuli sit reissu tehtyä.
Nyt saatavilla upea tiikkitarjotin vaikka oman veneesi nimellä!
Nyt saatavilla käsittelemättömästä teakista valmistettu tarjotin, johon laserilla poltettu haluamasi logo tai kuva ja teksti. Tarjottimella saat veneeseesi hiukan luksusta - merkkauta tarjotin vaikka oman veneesi nimellä ja tunnuksella!