Selaat arkistoa kohteelle meri.

Muut lähtee

29.6.2018 Yleinen

Kun minä sain silmäni auki ja kurkattua ulos, oli enää laiturissa meidän lisäksi kaksi venetä, viereinen isohko moottrorivene sekä purkkari, joka eilen tuli viimeiseksi, näiden tuttu.

Siinä meidän aamupalan jälkeen lähtivät nämäkin pois.

 

 

 

 

 

Laitoinpa plotterin kuvan, jos ja kun ei tiedä, missä saaressa ollaan. Inkoosta muutama maili itään.

Tmmat pilvet pyöri vielä yön sateen jäljiltä. mutta uskaltauduimme kuitenkin saarilenkille, liikuntaa tarvitaan.

Kyllä sadetta nää tarviikin. Ja mieluimmin useimmin kuin harvemmin. En tiedä, pelastaako tän kesän kasvua enää, mutta josko ens kesän?

Jopa mustikat ja puolukan varvut kärsineet pahasti.

Onneksi suurin osa marjavarvikoista ihan ok, mutta marjoja ei näkynyt.

 

 

Porkkalan selällä näkyi sateita vielä olevan.

 

Taas sai ihailla kallioittemme moninaisuutta sekä eroosion aikaa saamaa muutosta.

On siinä graniitti heikoilla veden jäätymisen edessä, vai oliko se välissä ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Väriäkin näissä kivissä on jos jonnii moista muodoista puhumattakaan. Sitä välillä ihan häkeltyy, kuinka upesti luonto muovaakaan mitä vaan.

Tuuli jatkuu edelleen kohtuullisena, 10 – 12 m/s, mutta koska suunta on

lännen ja pohjoisen välistä, ei aalto pääse kasvamaan kauhian isoksi.

Oisko vähän toista metriä tuo tuossa.

Puuskat tekevät hankalaksi kelin, jos joutuisi tuolla nyt ajelemaan.

 

 

 

Linjataulujen kiinnityksiä on näemmä uusittu, hyvä niin.

Kuvassa tarkkasilmäinen tietenkin huomaa kauimmaisen linjataulun. Nuo sitten pitäisi kohilleen saada, kun ulkoa tulee tänne päin. 

Mäkiluodolta tulee 5,5 metrin väylä, joka yhtyy sitten Kantvikin laivaväylään ja nämä taulut ovat sitä pätkää varten.

Aika hyvin tämä aurinkopanelit toimivat. Otin pilvisen jakson kohdalla kuva varaustilanteesta.

Siis pilvien läpikin työntää 4,1 ampperia virtaa.

Oikealla oleva lukema, 1,2 A tarkoittaa, että reititin vie ton verran.

Verraton peli. Siinä vanhemmassa mallissa kun ei ollut mittaria, joka olisi osoittanut, tuleeko taivaalta muutakin kuin aika ajoin vettä.

Lisäksi tässä on hyvät ubs-laturit sekä pari muuta 12v ulostuloa.

On tällä kiva myöskin luonnon omia asukkeja seurailla ja vieläpä aitiopaikalta.

 

 

Kohti Lillfjärdeniä 8.6.

8.6.2018 Yleinen

Aamun lämpitilat ,,,,,

Aamupalan jälkeen tankille sekä septin tyhjennykseen. Oli kerrankin nopea ja tehokas imupumppu.

Nafta täällä melkein kymmenen senttiä halvempaa kuin kotisataman lähellä olevassa Skattan jakelupisteellä, joten tankki täyteen.

Keli on tosi hieno, tuulta vain nimeksi ja aurinko pilkistelee pilvien välistä. Hyvä päivä vaihtaa majapaikkaa.

 

Tuota salmea pitkikin tänne tultiin.

Kaukana horisontissa siintäis, jos näkis, Venäjä.

 

Nyt kun olette päässeet käsitykseen, mihin olemme päätyneet, voinkin rauhallisin mielin aloittaa juuresten kuorinta ja pilkkominen.

Ja noita kuutioita kun oli haudduttanut runsaan tunnin, lisäsin sulatejuustoa, Madamen oma sekoitus, vähän mausteita ja vot, ,,

Naudanlihasta pihvit, vain pippurirouhetta ja ripaus suolaa. Tällä kertaa sisätilassa paistettuna, on kulovaroitus, ei voinut tulia tehdä.

 

Niin, ja täytyyhän tämä paikka tarkemminkin kuvata, ollaanhan nyt täällä jo neljättä kertaa.

 

 

Hetken sulattelun jälkeen pikkulenkki, siis kävelylenkki.

Aiemmin huomattiin kun avovene ajeli leirimme ohi. Ihmettelinkin, mitenkäaikoivat tuota kautta mennä, kun kovin on matalaa jo entuudestaan, puhumattakaan, että nyt vesi tällä -40 cm.

 

Kävelyn aikana selvisi, että olivat leiriytyneet niemen nokan toiselle puolelle.

 

 

 

 

 

 

 

Ja leiri

oikeesti, kun oikeen teltan mäelle olivat laittaneet. Harvemmin nykyisin näkee moista saaristossa.

 

Yleensä minä taaplaan edellä, mutta kuinka ollakkaan, Madam työntyi jossain vaiheessa eteeni, ja kuinka ollakkaan, heti oli polulla käärme vastassa. En kerennyt kuvaa nappaamaan, sen verta vikkelästi luikerteli kotikoloonsa kiven alle. Oli aika iso rantakäärme.

Ulkomeren puoleinen saaren näkymä on upean karua. Useamman kerran olen täällä käynyt virvelöimässä hyvin laihoin tuloksin. Nyt en ottanut vapaa edes mukaani. Olis kyllä veneessä useampikin ollut.

 

 

 

Oikein ku mielikuvitusta on mukana, niin oisko ihminen ja jokunmoinen lintu.

 

 

Ja metsäkin näyttää ihan metsältä.

Suomen halvimmat LED loisteputket 

 

Jäät luovuttivat tältä talvelta

21.4.2018 Yleinen

Pitihän se käydä katsomassa, oliko ne lähteneet.

Siispä, kohta saa Sarza2 heittää talviturkkinsa.

UMK ja Saara

5.3.2018 Yleinen

Tänä vuonna Yle päätti tehdä ratkaisun, jota ei käsittääkeseni  ole tässä muodossa ennen tehnyt.

Euroviisuihin Yle kutsui yhden laulajan, Saara Aallon, jolle myöskin tilattiin kolme kappaletta esitettäväksi. Nyt suurelle yleisölle jäi tehtäväksi ratkaista, minkä näistä valitsee meidän edustuskipaleeksi Lissabonissa käytäviin Euroviisuihin.

Aikaisemmin kotimaiset säveltäjät / sanoittajat ovat tehneet tukun kipaleita ja valinneet niille esiintyjän, joista sitten katsojat ovat valinneet mielitiettynsä, joka sitten lähetettiin kisoihin.

Paikaksi Yle oli jälleen valinnut MetroAreenan. Valintaan on vaikuttanut käsittääkseni parikin syytä. Vuokra on halliksi kohtuullinen mutta halukkaat maksavat katsojat mahtuvat hyvin tänne.

 

Oli taas tehtävä tällainen ”elokuva” valokuvista, kun ovat liian ”isoja”, liikaa pikseleitä tänne blogiin.

Näin sivusta seuraten, Ylen projekti on suuri, suurempi mitä minä olen halleilla ennen nähnyt.

Rakennelmissa ei ole mitään ihmeteltävää, siis niiden suuruudessa, vaan harjoituksissa ja niiden määrissä.

Todennäköisesti, silloin kun Euroviisut olivat Suomessa, HarwalAreenalla, oli samallaista ”isoa” projektia, mutta minäpä en ollut niitä näkemässä.

Kupletin juoni menee suurin piirtein näin:

Ensimmäiset kaksi harjoituspäivää ovat harjoituspäiviä. Hiotaan koreografiat, kamerat, taustat yms kohdilleen. Esimerkiksi koreografiakuvioissa tuli joitain muutoksia, koska ne eivät kuulemani mukaan olisi toimineet lähetyksessä sellaisenaan. Koreografian luoja sattui nyt olemaan Britti, joten suomalaiset kolleegat joutuivat kyselemään häneltä, saako muutoksia tehdä ja millaisia saa tehdä. Nauhoitukset harjoituksista olivat tietenkin tän Britin katsottavissa kotonaan Enlannissa. Tämän sain tietää radion välityksellä, Yle Suomi.

Lisäksi paikan päällä näin ja kuulin kaiken moista. Esim Saara otti ammatillisesti omalta osaltaan kantaa, miksi jotain piti muuttaa.

Kun nämä oli saatu kasaan kaikkia osapuolia tyydyttävään tasoon, alkoivat oikeat harjoitukset.

Ja nämä oikeat harjoitukset sitten toimivat tarvittaessa lähetysmateriaalina, jos jotain sattuu. Siis vaikka hallilta katkeaa sähköt kesken lähetyksen, otetaan näistä harjoituksista saatu materiaali käyttöön ja laitetaan eetteriin. Katsojat eivät siten huomaisi mitään paikalla tapahtuneista ongelmista. Suora lähetys jatkuisi ”suorana” Pasilasta. Viimeinen kenraaliharjoitus tehtiin jopa niin, että yleisöä oli paikalla. Kaikki kynnelle kykenevät apupojat ja muut sellaiset olivat yleisönä.

Nyt olette päässeet tv-tuotannon varokeinojen saloihin, niihin, joita ei yleensä kerrota, ja joihin ei yleensä, onneksi, jouduta turvautumaan.

Tuo kaikki oli minun osaltani helppoa, riitti kun katseli.

Mutta, mutta.

Minun osuuteni, se olikin jotain ihan muuta.

Roudailin tavaroita pitkin hallia.

Päätehtäväni oli huolehtia artistien hyvinvoinnista,  lähetyspäivänä myös lehdistöstä sekä kansainvälisestä tuomaristosta.

Enin aikani meni varsinaisien esiintyjien hyvinvoinnin takaaminen. Toimittaa heille aamupalat, välipalat ja virvokkeet. Nykyisin virvokkeet pitää sisällään kaiken muun paitsi alkoholin. Ennen vanhaa ois saanu koko viikon roudata kaljaa ja viiniä, nyt vichy ja kuplaton vesi oli kova sana. Niin on ajat muuttuneet, terveellisemmiksi. Ja ammattimaisemmiksi.

Täytyy oikeesti sanoa, että kaikki tapaamani taiteilijat olivat aivan mahtavia. Suhtautuivat todella miellyttävästi kun asioin heidän kanssaan. Ei mitään nirppanokkaisuutta, jollaisia olen joskus muinoin tavannut.

Tietysti osaltaa helpotti, että jokaisella oli oma ”housti”, joka piti lähinnä aikataulutuksista huolen, mutta tarvittaessa myöskin välittivät minulle artistien tarpeita. Viimeisiä viestityksiä näiltä tiimoilta käytiin vielä perjantai-illalla myöhään minun jo kotona ollessa. Esimerkiksi Mel C tuli tuolloin illalla yhdentoista maissa Suomeen, jolloin tarkennettiin aikatauluja.

Olen joskus tv:stä nähnyt, kuinka Saara on kehunut kumppamiaan, Meeriä. Meeri hoitaa Hänelle juoksevia asioita, tai ihan mitä vaan.

Niin hän toimi täälläkin. 

Siitä erityiskiitos Merille.

Hän todellakin on aivan mahtava organisoimaan.

Lisäksi se tapa, jolla hän ainakin minulle esitti Saaran toivomuksia (käskyjä) kävisi kouluesimerkkinä, kuinka ”sihteeri” saa kaiken toimimaan haluamallaan tavalla.

Ja että kaikki synkkaa tällaisissa tilanteissa, hoidettiin kinkkisemmät txt-viestein keskenämme, ilman turhia välikäsiä.

Varsinkin suoran lähetyksen jälkeinen juttu, Meri hoiti osaltaan sen esimerkillisen hyvin.

 

Alkuviikko, tiistaista perjantaihin, meni oikeestaan aika leppoisasti, mutta lauantai, suoran lähetyksen päivä, oli kyllä aika juoksua.

Se juoksu alkoi pikkaisen vaille kaksitoista keskipäivällä, ja paitani oli selästä jo ennen yhtä ihan märkä. Se ei muuten ihan pienestä kastu, mutta nyt kastui. Sitä ravia kesti kunnes suora lähetys loppui.

Muut asiakkaat saivat olla tunnin sen jälkeen talossa, mutta nämä osallistujat, heillä ei tietääkseni ollut niin kiirettä. En ihan kaikkea voi tässä kertoilla, joten jääköön pikkaisen ”salaisuuksia” , ymmärrätte varmaankin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Saara ja minä keikan jälkeen.

Kiitos Saaralle että sain palvella Sinua. Toivottavasti tapaamme vielä.

Rannassa käyskentelyä

9.2.2018 Yleinen

Kävin vaihteeksi ihailemassa lumisia maisemia meren rannalla.

Tuo kansikuva videosta on ehkäpä pikkasen liioitellun hyvä.

Pikkasen myöhästyin, kerkes pilvet tulla auringon ja minun väliin, oiskin ollut turhan hieno keli kuvailla.

 

Nää on kuvattu Matinkylän uimarannan läheltä, missä on se uusi Majakka-ravintola.

 

Oli yllättävän paljon porukkaa näin keskellä viikkoo ja iltapäivällä.

Hyvä että ihmiset löytäneet sen, jolloin palvelut pysyy.

 

 

Pilkkijän lähtöpaikkaa en tiedä, mutta tuon mökin edustalta tuli, liekö käynyt mökissä?

Taitaa kylläkin olla kuvaaja kun raahaa tommosia putkia mukanaan.

 

 

 

Nuo reimarit on aika kaukana,

Taitaa olla Varsasaari tuo taustalla oleva?

 

 

 

 

Varikset temppuili Haukilahden rannassa. Peijakas kun ovat vikkeliä. Matkaa oli kuitenkin satakunta metriä.

 

 

 

En tiedä, mitä peliä nää veijarit piti, mitta kiirettä ne piti.

 

 

Ilmeisesti tuossa oli jotain örkkejä, joita nää nokki.

Oli kaksin kappalein, vaikka kuvasta saa vaikutelman yhdestä.

Keskimmäisessä näkyy ne molemmat, toinen vaan ehkäpä oudossa asennossa.

Mut ei ne pysähtynyt paikoilleen, vaikka kuinka pyysin.

Oli tuolla muitakin, kuin varikset.

 

Luulin ensin tuota punaista pelastusrenkaaksi, niita kun on täällä rannoilla.

Ei olut rengas, ei.

 

 

 

 

Kusetti, mut kusetti koiriaan.

 

Hyvän näköinen tuo kevyenliikenteen silta, ainakin tästä vinkkelistä.

 

 

Kotiin päin ajellessa, tämmösii oli aika paljon liikenteessä, täälläkin.

Tää on neljä x suurennos alkuperäisestä.Vielä suht tarkka, ottaen huomioon, että autosta napattu.

 

 

Jokohan kohta ….

28.1.2018 Yleinen


 

Tilaa tästä veneen nimi- ja rekisteritunnustarrat

Suomenojan venesatamassa

23.1.2018 Yleinen

Olivat luvanneet täksi päiväksi aurinkoa, joten jo eilen kävin laittamassa aurinkopaneelit töihin ja pääkytkin asentoon: molemmat eli 1+2 akut.

Ei ollut aurinkoa, ei.

Kävit nyppäsemässä johdot irti. Jos on oikeen tummat pilvet, ei jaksa ladata pressun läpi. Ja kun on kaapelit kiinni muihinkin sähköihin, tuppaa purkamaan. Nyt oli jäljellä 12.4 v kun alottaessa oli 12.5 ja jos aurinkoa olis ollut, olis noussu 12.6:een ja se ois hyvin riittänyt lopputalveksi.

Onneksi on tulevana viikon loppuna virrat koko satamassa, saapi laittaa maasähköt päälle, jolloin saan akut täyteen. Ja sit kaapelit irti.

Koko tätä ongelmaa ei olisi ollut, jos olisin alun alkaen irroittanut kaapelit akuista, niin kuin edellisinä vuosina tein.

Tietenkin oli kuvausväline mukana.

Tämä paatti saattaapi jopa kestää pakkaset, ellei nyt hirveesti vettä sisällään pidä.

Nyt ovat luvanneet suojaisia kelejä, jopa +5 astetta, jolloin tuo lumi sulaa ja sit kun jälleen pakastuu, ongelmia tulee.

 

 

 

 

 

 

 

Sen sijaa redillä oleva saataa hyvinkin pärjätä, on tuolla vastaavan kokoisia ennenkin jäissä ollut.

Läpiviennit lähinnä ne riskipaikat. Rauta kun käyttäytyy eri tavalla kuin lasikuitu lämmön vaihteluissa.

Onneksi on köydellä kiinni, ei tuulet kulettele, edellyttää, että poiju pysyy paikoillaan. Mutta taitaapi olla vandaalit suurimpana vaarana.

Otin ”gopro”sta pois päivämääräasetukset.

Nyt testasin, onnistuiko?

Ennen tuli alakulmaan päivämäärä, ei tule enää.

Tämä siksi, että nuo isot kansainväliset toimistot eivät hyväksy mitään merkintöjä kuvissa.

Jospa nyt sitten ovat suopeampia tulevia kuviani ajatellen.

Tilaa tästä veneen nimi- ja rekisteritunnustarrat
https://kipparinsilmin.blogi.net/blog/

Tänään 16.1.-18 Suvisaariston eteläkärjessä

16.1.2018 Yleinen

Matkalla saaristoon.

Käväisin fiilistelemässä vanhoja paikkoja. Läheskään joka paikkaan ei enää pääse, kun ovat peijakkaat rakentaneet taloja.

 

Tuossa oikealla puolella oli pusikko, lepikko, jossa venettä pidettiin muutamana syksynä.

Nyt siinä on talo ja sen aita.

Nytkin lahden pohjukat ovat jäässä, tämä jäätyy viimeisinä paikkoina, mihin autolla pääsee. Eikä ollut laituria, oli vähän lyhyempi kivijalka vain.

 

Ei meinannu osata enää kulkea alueella.

Tiet ovat pääsääntöisesti kylläkin samoja, mutta kun on tullut uusia taloja, niin maisema muuttuu.

 

Mutta meri on ja pysyy.

 

 

 

Jos pakkaset jatkuu, ei pysy tämäkään ranta kauan sulana, nyt jo melkoista kohvaa ihan rannan tuntumassa.

 

 

 

 

 

 

 

Ja etelätuuli oli aika rivakkaa, semmoista 13 – 15 m/s

Tuolla ulkona merkitsevä aallon korkeus kuvien ottohetkellä oli n parimetriä ja suurimmat mitatut 4 metrisiä.

 

Poijut olivat saaneet ”vaatteet”.

Kivan näköisiä tötteröitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mageet oli tyrskyt tuolla kaukana, ehkäpä kilometri matkaa.

 

 

 

Ja tämä sit läheltä Ylen rantaa, Lilla Bodö.

Tuosta menee väylä Suomenojalta suoraan ulos.

 

 

 

 

 

Lähempänä rantaa ja laitureita, oli jo meri kantensa saanut.

 

 

 

 

 

Ja kohvaa oli, mihin aallot pääs ”sotkemaan” jäätymisen.

 

 

 

 

Tuossa ei sitten luistelu onnistuisikaan.

Mutta suojaisammat lahden pohjukat, ne oli aivan peilikirkkaita.

 

 

Luo oma blogisi helposti ja nopeasti
Simplesite.com 

 

Kohti etelää

7.11.2017 Yleinen

Niin sai Patongit jäädä. Tilattiin respasta taxi, joka tulikin aika nopsaan. Oli iso Toyota henkilöauto eikä mikään paku tms. Oli sillä hyvä takapenkillä huristella ison johtajan tyyliin kohti saaren eteläisintä rantaa. 

All seasons hotels oli kohteemme ja reissun kallein.

Nai Harn Beach

Allasalue ihan reilun kokoinen ja vesi sopivan lämmintä/viileää.

Täällä on oikeen naisille suunnattu ”hoitola”, jonka hinnat meidän budjetin kipurajan yli. Kun muualla esim. Kokovartalohieronta 400 pth niin täällä yli tonnin… Pitäkää tunkkinne. Meri on heti tien toisella puolen ja ranta upea sekä hiekka pehmeää sekä vesi lämmintä.

Ensin meidän piti ottaa vielä yksi yö lisää täältä, jonka jo tullessa mainittiinkin, mutta kun käytiin syömässä ja pienellä lenkillä, niin takas tullessa peruttiin se tilaus.

Sen sijaan tilasin pohjoisesta, läheltä kenttää, viimeiseksi yöksi huoneen, oli yli puolet halvempikin kuin tämän hinta.

Ehkäpä siinä tulevassa hotellissa ei ole wc-paperi tällee taiteiltu

On näillä aikaa räpeltää ,,,, hyvä niin.

Lähistöllä on pikku ravintoloita ihan riittämiin, hyvä jos jokaisessa kerkee tän neljän päivän aikana käymään. Samoin pieniä myyntikojuja ja kauppoja, jos on jäänyt tuhlattavaa valuuttaa, voi ne niihin hupeloida.

Yllättävän paljon on turistia rannassa, parkkikset täys autoja, joten hyvä ranta houkutta muualta rahvasta paikalle. Täällä oli melkeen kesy paikkallinen visertäjä.

Eikö tämä pääsisäänkäynti jo kerro paikan luonnetta, rahvaalla ei asiaa.

Joku teistä tietty, että mitäs te siellä sitten teette. No me yritetään esittää, ettemme ole rahvasta.

Nyt lähetään testaamaan otsalamppujemme tehot, on meinaan sen verta pimeetä, eikä ole kaupungin valot edes taivaan rannassa.

Olihan täällä katuvalot, ehkei niin kirkasta Patongissa, mut ei otsalamppuja tarvittu.

Siinä ihmeteltiin noiden eri kuppiloiden toimintaa. Todennäköiseati niillä oli yksi kassapiste mutta kaikilla oma keittiö.

Tämä meidän valitsema tais olla paikkojen suhteen pienin, ehkäpä 24-26 paikkaa. Mut ruokaa nää osaa tehdä.

Broiskuu ja nautaa, kumpakaan ei pettänyt. Ja halpaa verrattuna Patonkiin.

Mitähän huomenna tekis?

Meniskö uimaan ….. ???

 

 

Kolmas päivä

2.11.2017 Yleinen

Nyt oli jo aamupalalla sutinaa. Kun eile ei ollut kuin meetamassa pöydässä, nyt oli jo puolillaan ravinteli. Kokilta sai oikein jonottaa munakasta. Vuorotellen oli joko lautaset tai joku ruokalaji loppu. Eniten mua ihmetytti ne lautasten loppuminen. Ois ollu pöydässä tilaa laittaa tälle porukalle kaikki kerralla esille. Mitenkähän tää toimii, jos tää resortti on täys. Nyt ei ihan puolillaankaan. Eipähän nähä sitä ihmettä. 

 

Nyt sain jonkinlaisen kuvan tästä linnusta. Tällä ei oke siivessä sellasta valkoista juovaa niinku sen kaverilla.

Yläilmoissa lentelee haukkapariskunta. Se pyörähtää tässä pari kertaa päivässä.

Ja kuten kuvasta näkee, välillä on pieniä sadekuuroja. Ovat luvanneet loppupäiväksi. Onneksi aamupäivä oli upea. Kuvasin goprolla meressä, mutta kun ei oli läppäriä, en saa editoitua.

Käytiin pulikoinnin jälkeen, ennen lounasta, hierottavana. On ’kallista’. Tunnin upea käsittely 300 bth eli noin 10 €.

Kävin rannas ottamas muutaman 

Nuo saaret ei eilen juurikaan näkyneet, josko ei hirveen hyvin nytkään.

Tää alempi otettu kännyn ’teleobjektilla’.

 

Pieni sateeton tauko ja pihastamme.

Nyt näyttää semmoselta tää keli, ettei kannata lähteä iltatoreille ja turuille eli katukeittiöille, vaan pitää tyytyä ihan paikallisen rantaravintolan anteihin.

Sateet loppuivat tältä illalta, joten raahasin turhaan sateenvarjoa mukana, kun käytiin syömässä, nyt oikealle resortistamme. Oli tosi hyvät eväät.

Alempi hapanimeläkanaa ja hot plate porkia vihanneksilla. Maukkaita ja edullisia, n 150 bth kpl. ( 4,5 €).

Viereisen resortin ravinteli tyhjä mennen tullen, pari kokkia ja neljä taejoilijaa nojaili baaritiskiinsä. Voi voi.

Huomiseksi luvattu ajoittaista sadetta, saapi nähä …