Selaat arkistoa kohteelle köysirata.

Lentäen Nha Trang’iin

11.3.2019 Yleinen

Aamupalan jälkeen maksettiin lasku,  retkestä My Son’iin ja taksi saapui sovittuun aikaan noutamaan meitä.

Lentokentälle rapiat 20 km ja kustantaa täällä melkein 12.- €. ”kallista”on.

Voucherit toimi ja liput saatiin, joten ahtauduimme melkeinpä loppuun myyntyyn koneeseen. Vanhahko Airbus, ja Vietnam Airlines.

 

Da Nangin kentällä oli pikkasen hussakkaa, joten ei vuoret oikein ikkunan läpi kuvattuna näy.

 

Aika yllätävää, että täällä keski-vietnamissa lentokentällä on meidän Fazerin suklaata myynnissä.

Nyt on pojat tehneet hyvää työtä.

 

Lähestyessämme Can Rahn’ia, joka toimii Nha Trangin kenttänä, sain näkyviini aikas monta rannikkovartioston paattia.

Näillä kun on tapana ”kähistä” japanilaisten kanssa kalavesistä.

Taximatka kaupunkiin ja hotellillemme melkeinpä samat 20 km, jossa ylitettiin pieniä vuoria ja tie kulki jonkin matkaa rinteeseen tehtynä.

Kaupungin liepeillä kulkee köysirata, aika pitkän matkaa meren yli saareen, jossa näkyy olevan huvipuisto sun muuta ajanvietettä.

Ilmeisesti risteilylaivatkin kääntyilevät täällä, ainakin yksi osui näköpiiriin.

 

Niemenkärjessä oli joku hieno Resortti, jonne taksimme jätti ilmeisestikin Japanilaisen pariskunna. Sieltä ei päästy ku pari kilometriä, kun kuski pysäytti auton, soitti jonnekin ja sitten selvis meillekin syy. Vedet kadonneet harakoille tai hiirille.

Onneksi oli pullovettä mukana autossa, joten aukomaan puolen litran pulloja ja kymmenkunta niitä kuski lonasi järjestelmään. Outo oli juttu, koska auto vaikutti aika uudelta.

Hotellimme on pienellä poikkikadulla, joka ei ihan viehkein ole, mutta eipä tän hotellin hinnoittelukaan päätä huimaa.

Pieniä ravintoloita kadunpätkä täys. Yhdessä niistä välipalaa otettiin,,,, no joo ,,,

Tutustuttiin rantaankin, johon ei matkaa kuin parisataa metriä.

Vähän kiireellä olivat veneensä parkkeeranneet eikä köysikään ollut puun ympäri. Huolimatonta touhua ; – )

Sen verran kurkkasin, että pohjan muoto hyvin lähellä meidän Sarzan runkomuotoja. Siispä merikelpoinen.

Pienen huilin jälkeen yksi pahimmista ravintolakokemuksista evör.

Ilmeisestikin omistaja, joka rääkyi parille nuorelle tytölle, jotka enempi aikaa suki tukkaansa tai kohenteli housujaan tai paitaansa. Rääkymisellä varmaankin yritti ohjeistaa?? Tyttöjen kielitaito nolla. Kun kysyttiin jotain, tuli omista paikalle.

Ruuat tuli sitten niin tipoittain kuin vain voi. Madam saalatille tilasi valkosipulipatonkia ja ehti melkeimpä syödä salaattinsa ennen kuin patonki tuli. Minun possuannokseeni kuuluvaa riisiä ei kuulunut ennen kuin pyysin sitä.

Vettä toivat kaksi pulloa vaikka tilattiin yksi.

Eivät kyllä laskuttaneet siitä toisesta, kun ei oltu avattu, ainut positiivinen juttu. Vahinko kun en löytänyt moista ruokalaa Tripadviserista, olisin pari valittua sanaa sinne laittanut.

Madam osti jotain kasvonaamioita, olivat melkein ilmaisia, hyvä etteivät maksaneet kun vietiin pois. (oikeesti, kymmesosa hintaan).

Siinäpä sitä vuodatusta tällä kertaa.

PS

täällä wifi on kohtuullisen nopea, eikä pätki ollenkaan.

 

 

 

 

 

 

 

viides päivä

30.1.2017 Yleinen

Tähän mennessä mitä olen oppinut Kataloniasta, on aika outo asia, Tapa, jolla täällä päin tarjotaan ravintoloissa Tapaksia, poikkeaa täysin etelä Espanjalaisesta, eli siitä, johon olen tottunut.

Pääsääntöisesti nää myy täällä pelkästään kokonaisen lautasellisen samaa lajia, oli se sitten olmakuivattuu kinkkuu, oliivi tai jotain muuta. Ei löydetty kuin kaks paikkaa jossa sai ite osoittaa, että otanpa tota pari, tota kolme jne …. Toinen oli se ekana päivänä bongattu Market-place, jossa hinnat oli ihan pilvissä ja toinen sivikadulla, niin että varmaan et eksynyt vahingossa sinne.

 

 

 

Tänään päätettii katsoa maisemia lintupersvektiivistä.

Asuntomme on tuon oikean puoleisen isomman kadun varrella, jossain.

 

Kaupungista saa yläilmoista aivan erilaise, paremman kuvan ja pystyy, siis jos pystyy, hahmottamaan paikat jopa paremmin kartalle, missä ollaan oltu ma mahdollisesti, mihin haluais vielä mennä.

 

 

 

Kävimme kääntymässä tuolla hiekkarannalla, missä tähän aikaa vuodesta ei kyllä hirveesti porukkaa ollut.

 
Satama tääl on iso. kulkee varmaankin tavaraa molempiin suuntiin paljon.

Onhan Katalonia Espanjan vaurainta aluetta.

Katalonian alueella on ollut asutusta jopa yli 50 000 vuoden ajan. Neandertalinihmisen asumisesta alueella on löydetty varmoja todisteita, kuten tulisijoja ja työkaluja. Kivikauden jälkeen alueella oli lukuisia iberiheimoja. Antiikin ajalla sinne saapui foinikialaisia ja kreikkalaisia kauppiaita, jotka perustivat Empúriesin satamakaupungin

 

Katalonia menestyi 1700- ja erityisesti 1800-luvulla taloudellisesti, jolloin siellä koettiin teollisuusvallankumous ensimmäisten joukossa Espanjassa. Erityisesti tekstiiliteollisuuden merkitys oli suuri. Kansallismieliset aatteet heräsivät kansallisromantiikan kaudella 1800-luvulla.

Teollistumista seurasi 1850-luvulla työväenliikkeen synty.

 

Tämä katselu oli mahdillistanut köysirata, pikemminkin vaijerirata, jolla pääsii pienelle mäentöppyrälle, jota paikalliset sanovat vuoreksi??

Tommosilla vaunuilla sinne köröteltiin.

Maisemat upeita.

 

Vasemmalla kuvassa lukuun ottamatta tuota isoa hallintorakennusta, alue oli satama ja työläiskorttelit. Osa taloista on vieläkin pystyssä, siis muutaman sata vuotta vanhoja. Pikku kujia ristiin rastiin, bodekoita siellä täällä.

 

Voi vain kuvitella, miten on muinoin ollut elämä ankeaa tällaisessa työläiskorttelissa.

Vuorelta tultiinkin sitten kävellen pois, aikas matka.

Tosin loppumatka metrolla.

 

Matkan varrella nähtiin tämmönen.

Pyöri ympyrää ku hyrrä.

Se oli tommosta ranteen vahvusest tangost tehty kiekko ja kaveri polkas vauhtii, ja hups….. pyörii se sittenkin…

 

Seuraavana aamuna oli sit kotiin lähdön aika.

Vakoiltiin ennakkoon lennon tietoja, pahalta näytti.

Päätettiin kuitenkin lähteä kentälle, jossa aavistuksemme osui oikeaan. emme mahtuneet koneeseen.

Kämppä oltiin tietenkin annettu pois, joten mihis yöksi ???

Jäi koneesta yksi nainen, Raili, meidän lisäksi, Hän oli Finskin vaparilla, Juttelimme hänenkin kanssa ongelmasta, joka yhdisti meidät kentälle jääneet. Sanoi olleensa muutaman viikon sellaisessa yksityis-asunnon tyyppisessä majoituksessa, jossa useita huoneita, mutta yhteiset sosiaaliset tilat, vähän niinku Hostel, mutta tätä pyöritti yksityinen, joku Suomalainen. Hän soitti ja sieltä saatiin vihreetä valoo, joten eiku sinne.

Kämppä osoittautui ihan mukiin meneväksi. Aika lähellä satamaa.

Käytiin kimpassa illalla syömässä, Raili lähti mukaamme. Mentiin lähelle sitä markkinapaikkaa, koska huomattiin sen vieressä olevan edullinen pieni ruokapaikka, jossa paikalliset istuivat. Se on yleensä hyvä merkki ja niin oli nytkin, ei tarvinnut pettyä.

Tämä on Savador Dalin museo, josta näppäsin kuvan kun tultiin syömästä.

Itse asiassa ennen ruokailua käytiin tuolla sisällä.

Käynti tuolla avasi mulle aivan uuden näkövinkkelin Daliin, hänen tuotantoonsa jne…..

Mulla ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka monipuolinen taiteilia Dali oli ollut, koko ikänsä.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech (11. toukokuuta 1904 Figueres, Katalonia, Espanja23. tammikuuta 1989 Figueres), tunnetaan nimellä Salvador Dalí, oli espanjalainen taidemaalari, kuvanveistäjä ja elokuvakäsikirjoittaja. Dalí tunnetaan surrealistisista maalauksistaan, erilaisista taiteellisista kokeiluistaan ja julkisuustempuistaan.

 Salvador-isä oli ateisti ja Felipa-äiti harras katolilainen, mutta avioliitto oli onnellinen. Salvadorille syntyi pikkusisko Ana Maria. Salvadorin yksivuotiaana kuollut vanhempi veli oli myös ollut nimeltään Salvador. Dalí on kertonut, että hänelle tuli siitä pysyvästi tunne, että hän oli vain kuolleen veljensä korvike, mistä seurasi epävarmuutta ja huomionkipeyttä.

Dalísta on tehty enemmän väärennöksiä kuin kenestäkään toisesta taiteilijasta. Dalía itseään jäljittely ei häirinnyt, vaan hän joskus jopa yllytti siihen. Lukemattomien markkinoilla liikkuvien väärennettyjen vedosten vuoksi moni taidegalleria ei ota kokoelmiinsa Dalín töitä.

 

Aamulla takas kentälle, odotusta ,,, odotusta,,,

Meille ilmoitettiin, että ei mahduta koneeseen, mutta jäätiin kuitenkin norkoilemaan, josko kuitenkin.

Kävi sit sellanen tsägä, että yks Kiinalainen seurue ei kerennytkään lennolle, tää olis ollut heidän jatkolento jostai kaukoidästä, vaan se oli liian paljon myöhässä. Niinpä me viivi mahduttiin,

Jes….

Näin tuli tehtyä taas yksi reissu…

Seuraavaan kertaan
Hotelli Barcelonasta, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset!
trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

AliExpress.com – Sales and Bestsellers