Selaat arkistoa kohteelle juusto.

Ruuan tekoo

26.1.2018 Yleinen

Kun en mitään tähdellisempää keksinyt, päätin tehdä laatikkoruokaa.
Tämän mahdollisti eilinen ennakointi kauppareissulla.

pääraaka-aineet:

Kaali

lanttu

punajuuri

sipuli

naudan jauheliha

sinihomejuusto ja sulatejuusto

Nuo koneella silpuksi.

Toki ensin piti kuoria ja pikkasen pienemmiksi paloitella, jotta mahtuivat silppuriin.

 

 

 

Kuten huomaat paloista, edes kaalin kantaa ei heitetä pois, vaan silputaan sekaan. Samalta se maistuu kuin itse kaali.

Punajuuret ja sipuli on huomattavasti helpompia kuoria, kun antaa hetken vedessä lillua. Samalla tuo ikävä punaisen värin tarttuminen sormiin poistuu melkeinpä kokonaan.

 

 

Käytän tuommoista keskikokoista raastin terää, mielestäni sopivin tämän tyyppiseen lootaan.

Tietenkin voisi myös viipaloida, mutta rakenne erilainen, jolloin lopputuloskin poikkeaa, jos ei maultaan niin ulkonäöltään.

Jauheliha on ruskistettu, aika ”kovalla” lämmöllä, ettei ala kiehumaan. Tällä estetään lihasnesteiden poispääsy ja niin ollen liha jää ”mehukkaammaksi”.

Sitten lisäsin mausteita, soijaa, pippuria, siirappia, omenaviinietikkaa, lihaliemikuutiox2. Sitten paloina juustot, jotta sulavat paremmin soosiin.

Toki juustot voi laittaa paloina sinne lootaankin, mutta tällä tavoin maku ”leviää” paremmin.

Kuivattuja sieniä olin uunissamme useampaan otteeseen tehnyt. Se on tarkkaa hommoo etteivät pääse kypsymään tuossa kuivausvaiheessa. Siinä auttaa elektroninen mittari ja raollaan oleva uunin luukku.

Noita sienipurkkeja taitaa olla parikin, joten lisäilen niitä vähän ruokaan kuin ruokaan hyppysellisen. Nyt tais mennä parikin.

 

Soosi alkaakin olla valmista kumottavaksi raastettujen juuresten sekaan.

Tuossa vaiheessa lisäsin hiukan suolaa juureksiin suoraan.

Sen kanssa saapi olla varovainen, koska liemikuutiot sekä eritoten soijasoosi sisältävät sitä jo valmiiksi.

 

Ulkonäkö ei kuvassa kauheesti muutu, mutta on siinä pieni ero kuitenkin.

Tän jälkeen onkin hommaa sivota sotkut.

Onneksi Madam osaa sen varsin hyvin. Minulta kun tahtoo mennä huitaisuksi tuon rätin kanssa heiluminen.

Koko komeus kansi päällä uniin, noin 180 astetta kiertoilmalla ja pari tuntia minimi, mieluimmin vaikka kolme.

Tästä ollaan jo kuopastu omat mahat täyteen, joten kaunis rusketus on jäljellä vain reunoilla. Otin lopuksi kannen pois saadakseni värin pintaan sekä ylimääräisen kosteuden pois.

Halpa ja hyvä, terveellinen ruoka.

Tuosta syödään kolme kertaa. Eli per annos jääpi hinnaksi vähän yli euro.

Tilaa tästä veneen nimi- ja rekisteritunnustarrat

kesää 2017 heinä – elokuulta